ÜZLETI TERV MINTÁK

 

Összegyűjtöttünk néhány olyan magyar nyelvű letölthető üzleti terv minta linkjét, amelyek inspirációként, ötlet adásra szolgálhatnak. Ezek között van létező és fiktív vállalkozás (ami lehet kezdő vagy már működő illetve egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozás) és ezek adataival kitöltött kész, kidolgozott üzleti tervek.

 

MINTÁK: INSPIRÁCIÓ, ÖTLETEK

Ezek a minták jó szolgálatot tehetnek akkor ha kíváncsiak vagyunk mások hogyan is írtak üzleti tervet. Lehet ötleteket meríteni belőle vagy lehet találni megoldást ha iskolai szakdolgozatokhoz kell gyorsan valami ami leadható 🙂 Ugyanakkor arra egyáltalán nem javasoljuk hogy ez alapján saját üzleti vállalkozásunk üzleti tervét írjuk meg, egyszerűen kicserélve a saját adatainkra az üzleti tervben szereplő cégét.

 

Miért?

 

 • Az üzleti tervek eltérő céllal készülhetnek

  Van akinek hitelfelvételre, van akinek pályázathoz, van akinek tőkebefektetésre vagy éppen saját magának belső használatra készíti. Az üzleti tervek alapjai persze hasonlóak de a konkrét kidolgozás tekintetében nagyon más lehet egy banki hitelvétel üzleti terve (erről itt írunk ) vagy vállalkozóvá válást támogató pályázatnál (erről pedig itt írunk)

 • Sajátos piaci helyzet, belső összefüggések

  Egy üzleti tervben sokszor csakis kitöltő egyedi piaci helyzetével indokolható megállapítások, elképzelések vannak (a miénktől eltérőek az adottságai, a piaci lehetőségei, konkurencia erőssége stb. és ezeket mind figyelembe veszi a kitöltéskor, készítésekor). Így esetleg nincs benne olyan megközelítés ami vállalkozásunk számára hasznos vagy pont fordítva, olyan lehetőségek vannak benne amelyek vállalkozásunk számára nem járhatóak.

  Még egy olyan látszólag kevés egyedi sajátosságot felmutató üzleti formák, mint étterem vagy kávézó vagy egy kozmetika üzleti tervében is megjelenhetnek jelentős eltérések – azért mert más adottságú településen vannak, más árpolitikát követnek, más szolgáltatásokkal, más közönséget céloznak meg, mert erősebb/gyengébb a konkurencia. Ember legyen a talpán, aki ezeket a belső összefüggéseket, melyek az üzleti terv számos részére hatással vannak, észreveszi, kigyomlálja majd saját képére szabja.

 

Mi a megoldásunk, javaslatunk?

Az üzleti terv készítésére inkább használjon egy kitöltetlen üzleti terv sablont mely egyfajta sorvezetőként mutatja az üzleti terv részeit, felépítését és így alkalmas saját, önálló üzleti terv készítésére Ehhez még kitöltési segédletet is biztosítunk (Ha ez érdekli, kattintson ide)

 

Íme pedig az általunk összegyűjtött üzleti terv minták linkjei

Ezek nyilvánosan, interneten elérhető üzleti terv minták, melyek elkészítésében, kidolgozásában nem segítettünk, így természetesen nem is szavatoljuk ezek minőségét.

Ha ismernek, találkoztak további publikusan elérhető üzleti terv mintákkal kérjük jelezzék felénk (ahogy az is, ha valamelyik üzleti terv link már időközben mégsem működik) a uzletiterv@tudatoscegvezetes.hu címen Köszönjük!

 

ÜZLETI TERVEZÉS INFO VONAL

Elakadt? Segítségre van szüksége?

Hívjon, segítünk!
06 20 461 46 10
Hajdu Máté üzleti terv tanácsadó

Hajdu Máté
üzleti terv tanácsadó

 
MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

 • Konzultáció

  Üzleti terv konzultáció személyesen vagy online eszközökkel (skype) >>