Üzleti terv – hitelfelvételhez, pályázathoz

Üzleti terv - hitelfelvételhez, pályázathozA banki hitelfelvételhez, hitelkérelemhez illetve pályázathoz kért üzleti terv esetén érdemes előzetesen tájékozódni a konkrét elvárásokkal kapcsolatban.

Az interneten számos üzleti terv minta, sablon és leírás található és ez jó és hasznos (nekünk is vannak ilyenek itt >>). Ugyanakkor fontos tisztába lenni azzal, hogy amikor nem cégünknek, belső használatra írunk üzleti tervet hanem mondjuk egy banknak vagy egy pályázathoz, akkor többnyire a befogadó intézményeknek megvan a saját elképzelésük arról milyen üzleti tervet szeretnének látni.

 

Üzleti terv elvárások: az irányelvektől a sablonig

Van olyan bank, pályázati szerv, aki csak az irányelveket fogalmazza meg, mit és hogyan szeretne látni az üzleti tervben, melyek a kötelező részek. Van azonban olyan szervezet, aki konkrét sablont és kitöltési útmutató bocsát rendelkezésre és csak abban fogad el benyújtott üzleti tervet.

 

A kulcs: az összehasonlíthatóság

Akkor mindenhova külön üzleti terv kell? Formailag sokszor igen, a tartalom törzse, a számítások, háttéradatok azonban ugyanazok, csak más hangsúlyokkal, más elrendezésben. Ezért felgyorsítja a készítést ha van egy saját belsős üzleti tervünk, amelyet már csak testre kell szabni.

Minden pályázat és banki hitelkérelem elbírálása mögött van egy értékelési szempontrendszer – akkor is ha ezt nem hozzák nyilvánosságra 🙂 – és a kiírók által készített saját sablonok, irányelvek segítenek abban, hogy a különböző cégek által benyújtott üzleti tervek összehasonlíthatóak, összemérhetőek legyenek. Ez felgyorsítja, megkönnyíti az értékelést számukra és ez a benyújtók számára is fontos.

 

Segítünk az elkészítésben, kitöltésben

Ezért első körben érdemes tájékozódni az adott banknál, hitelintézetnél, pályázati szervnél hogy a benyújtott üzleti tervhez van-e sablonjuk illetve ha nincs milyen elvárások vannak az üzleti tervvel kapcsolatban (egyértelműbben megfogalmazva: mi az aminek mindenképpen szerepelnie KELL benne)

Amennyiben megvan az információ és/vagy a benyújtáshoz szükséges sablon és gondot okoz a megfelelő szintű kitöltése vagy csak éppen nincs rá elegendő idő akkor érdemes hozzánk fordulni, segítünk!

Kapcsolatfelvétel, érdeklődés

Várjuk érdeklődését, kérdését az alábbi online űrlapon vagy

Telefon: 06 20 461 46 10 (Hajdu Máté üzleti terv tanácsadó)

E-mail: uzletiterv@tudatoscegvezetes.hu

Vállalkozás

Pályázathoz vagy hitelkérelemhez van szüksége üzleti tervre?

3 + 6 =

MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

 

  • Konzultáció

    Üzleti terv konzultáció személyesen vagy online eszközökkel (skype) >>

 

 

ÜZLETI TERVEZÉS INFO VONAL

Elakadt? Segítségre van szüksége?

Hívjon, segítünk!
06 20 461 46 10

Hajdu Máté
üzleti terv tanácsadó